Schmidt zoekt naar PSV-verklaring: 'Ajax heeft een aantal absolute topspelers'

Schmidt zoekt naar PSV-verklaring: 'Ajax heeft een aantal absolute topspelers'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 07:00ma 25-10-2021 om 07:00

PSV is op dit moment geen schim van de ploeg die aan het begin van het seizoen indruk maakte met overtuigende zeges op Ajax, Galatasaray en FC Midtjylland. Roger Schmidt probeert na de 5-0 nederlaag in Amsterdam het verschil te verklaren.

Volgens de PSV-trainer komt het niet uit de lucht vallen. "Toen zaten we op ons topniveau omdat we in de voorbereiding heel goed hebben kunnen trainen. Om dat niveau als team en voor spelers individueel vast te houden, moet je blijven trainen. Alleen is dat niet mogelijk met elke drie dagen een wedstrijd", reageert hij op de persconferentie.

Schmidt legt zich niet neer bij de suprematie van Ajax in de Eredivisie. Maar: "Ajax heeft de beschikking over een aantal absolute topspelers die al langer met elkaar spelen. En onder dezelfde trainer. Ajax is misschien wel op zijn best en dat zijn wij op dit moment niet. Niet qua team en niet individueel. Hoewel ik het niet als een frustratie zie, zal het een hele uitdaging worden om de titel te kunnen winnen."

"Aan de andere kant hielden we tegen dit fantastische Ajax een uur stand, hadden we de wedstrijd redelijk onder controle en kregen we in het begin enkele goede kansen", aldus Schmidt. "Maar dat is ook een verschil: Ajax is een stuk effectiever dan PSV. Het eerste schot op doel was raak."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Gaat PSV het Ajax nog moeilijk maken in de Eredivisie?

Ja
20%
Nee
80%
(1463 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws