Tadic praat bij Ajax in op Martínez: 'Niet overdrijven, heb ik hem ook gezegd'

Tadic praat bij Ajax in op Martínez: 'Niet overdrijven, heb ik hem ook gezegd'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 09:14ma 25-10-2021 om 09:14

Ajax moet met 'warme harten' en 'koele hoofden' spelen, aldus Dusan Tadic. De aanvoerder neemt het optreden van Lisandro Martínez tegen PSV (5-0) als voorbeeld.

Tadic zag dat Ajax in de openingsfase tegen PSV 'in de war' was. Het was een belangrijke les, zegt hij. "We moeten met warme harten spelen, maar wel koel in het hoofd blijven", wordt de aanvoerder, die zijn honderdste Eredivisie-goal maakte, geciteerd door Ajax Life.

Als voorbeeld neemt hij Martínez. "Hij is een speler met een 'warm hart'. Zeker bij deze entourage in het stadion. Hij wil dan tweehonderd procent geven in elk duel, maar soms moet je de rust bewaren. Dat heb ik hem ook gezegd. Je moet de zaken niet overdrijven, zeker niet met geel op zak. Erna bewaarde hij meer de rust en speelde hij een topwedstrijd."

'Pak schaal'
Bij ESPN benadrukt Tadic dat het seizoen nog lang duurt. "Mijn doel is dat Ajax elk jaar de schaal pakt. Dat is onze plicht. PSV, Feyenoord en andere teams zijn goede tegenstanders. We moeten altijd scherp zijn en honderd procent geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws