VP's Elftal van de Week: Ajax met zijn vieren na gewonnen topper tegen PSV

VP's Elftal van de Week: Ajax met zijn vieren na gewonnen topper tegen PSV

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 10:00ma 25-10-2021 om 10:00

Ajax-PSV was dé wedstrijd van de tiende Eredivisie-speelronde en dat blijkt ook uit de samenstelling van ons Elftal van de Week: Ajax levert vier van de elf spelers, na zijn klinkende 5-0 overwinning. NEC en FC Groningen doen het ook goed, met elk een dubbele afvaardiging.

Mattijs Branderhorst (NEC)
NEC had een rampweek achter de rug, maar richtte zich zondag weer op tegen FC Twente. Met dank aan Branderhorst: de doelman moest het antwoord schuldig blijven op een geplaatst schot van Virgil Misidjan, maar voorkwam nóg een handvol tegengoals in de Grolsch Veste.

Jurriën Timber (Ajax)
Hij mocht zich dinsdag al meten met Erling Braut Haaland en kreeg zondag een Braziliaanse kolos tegenover zich. Timber bleef echter keurig op de been in de fysieke duels met PSV-spits Carlos Vinícius. In het vervolg van de topper mocht hij bovendien laten zien hoeveel meerwaarde hij aan de bal heeft.

Bart van Hintum (FC Groningen)
FC Groningen mocht op de late zondagavond voor het eerst sinds de eerste speeldag weer eens juichen, met dank aan Van Hintum. Voordat de zege op AZ gestalte kreeg, had de ervaren Brabander al twee ballen van de lijn gehaald. Van Hintum beleefde door een nare ziekte van zijn dochtertje een valse start van het seizoen, maar is op zijn 34ste weer goud waard voor FC Groningen.

Daley Blind (Ajax)
En zo stonden twee blikvangers van het WK 2014 opeens tegenover elkaar in de Eredivisie. Blind was toen al de vaste linksback van Oranje en weet als geen ander hoe hij die positie in moet vullen: tegen PSV had hij geen kind aan Mario Götze en kon hij opnieuw het Ajax-spel maken vanaf de linksbackpositie.

David Sambissa (SC Cambuur)
Nog maar een linksback dan? Sambissa vond zichzelf tijdens SC Cambuur-Feyenoord opeens terug als rechtshalf, maar dat ging hem bepaald niet slecht af. De kersvers international van Gabon bracht Feyenoord eigenhandig aan het wankelen en bekroonde zijn sterke wedstrijd met twee goals.

Lasse Schöne (NEC)
We zetten ploeggenoot Branderhorst al in het zonnetje, maar ook Schöne blok uit tijdens FC Twente-NEC. De ervaren Deen fungeerde als rustpunt op het middenveld en nam NEC bij de hand. De routine van verloren zoon Schöne is van eminent belang voor de Nijmeegse promovendus, die ondanks alles doodleuk meedraait in de bovenste helft van de Eredivisie.

Iliass Bel Hassani (RKC Waalwijk)
We hadden nog niet veel van hem vernomen, sinds hij na anderhalf jaar weer terugkeerde in de Eredivisie, maar zaterdag bewees Bel Hassani weer hoe goed hij kan voetballen. De bedroevende degradatieclash tussen RKC en Sparta leek de 0-0 uitslag te krijgen die het verdiende, totdat invaller Bel Hassani een bevlieging kreeg. De linkspoot speelde twee tegenstanders uit, lepelde de bal op het hoofd van Michiel Kramer en hielp RKC aan drie punten die misschien wel het verschil gaan maken aan het eind van de rit.

Cyril Ngonge (FC Groningen)
Als er de komende zeven maanden geen gekke dingen meer gebeuren, gaat de Doelpunt van het Jaar-strijd tussen twee spelers van FC Groningen. De omhaal van Jörgen Strand Larsen op de eerste speeldag was al weergaloos, maar wat te denken van de scorpion kick van Ngonge op zondagavond? Zijn zesde van het seizoen alweer, op een totale Groningse productie van tien.

Iñigo Córdoba (Go Ahead Eagles)
Elk jaar duiken er weer een paar tropische verrassingen op in de Eredivisie, Go Ahead heeft er ditmaal eentje gescout bij Athletic Bilbao. Mede dankzij vier treffers van de 24-jarige Bask staat Kowet als promovendus keurig bovenaan het rechterrijtje. Zondag was het opnieuw raak tegen Vitesse, met buitenkantje links nog wel.

Sébastien Haller (Ajax)
Het is nog geen drie maanden geleden dat het Ajax-publiek juichte toen Haller gewisseld werd, tijdens de dik verloren Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV. Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit voor de Eredivisie- én Champions League-topscorer: tegen datzelfde PSV drukte hij zijn stempel met een doelpunt en een assist. De balans na veertien officiële wedstrijden: dertien goals en vijf assists.

Dusan Tadic (Ajax)
Maar je hebt natuurlijk altijd baas boven baas als het op statistieken aankomt. De cijfers van Tadic na ruim drie jaar Ajax worden met de week hallucinanter: 81 doelpunten én 81 assists in 163 wedstrijden. Tegen PSV bereidde hij alweer zijn achtste en negende treffer van dit Eredivisie-seizoen voor. Ajax' volgende wedstrijd is zaterdagavond, dus Tadic kan nog vóór het ingaan van de wintertijd de dubbele cijfers al halen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de grote uitblinker van speelronde 10?

Mattijs Branderhorst
6%
Jurriën Timber
7%
Bart van Hintum
2%
Daley Blind
9%
David Sambissa
5%
Lasse Schöne
3%
Iliass Bel Hassani
2%
Cyril Ngonge
15%
Iñigo Córdoba
5%
Sébastien Haller
18%
Dusan Tadic
27%
(1165 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws