'Jeugdspeler van NEC was betrokken bij derby-rellen en vernielde politiebusje'

'Jeugdspeler van NEC was betrokken bij derby-rellen en vernielde politiebusje'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 15:44ma 25-10-2021 om 15:44

Een jeugdspeler van NEC zou betrokken zijn geweest bij het vernielen van een politiebusje na afloop van de Gelderse derby. Dat nieuws brengt De Gelderlander maandag. De desbetreffende jongere is nog niet geïdentificeerd.

Meerdere bronnen melden aan De Gelderlander dat een jeugdspeler van NEC een actieve rol heeft gehad in de rellen die na de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse (0-1) oplaaiden. Op beelden is te zien dat een jongere tegen de ramen van het vernielde politiebusje slaat. Dat zou om de jonge voetballer in kwestie gaan, weet de krant.

De politie weet nog niet wie de desbetreffende persoon is en daardoor kan NEC hem nog niet wegsturen. Wilco van Schaik, algemeen directeur van de Nijmegenaren, wil tegenover de regionale krant niet reageren op het voorval.

NEC nam zondagmiddag sportieve revanche na een moeilijke week. De Nijmegenaren wonnen de uitwedstrijd bij FC Twente met 1-2 door goals van Elayis Tavsan en Javier Vet. Daarmee is de nare smaak van de derbynederlaag, de supportersrellen en de instorting van een deel van het uitvak een beetje weggespoeld in de Keizerstad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws