Lucius looft Ajax-uitblinker tegen PSV: 'Was veruit de beste in de topper'

Lucius looft Ajax-uitblinker tegen PSV: 'Was veruit de beste in de topper'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 17:37ma 25-10-2021 om 17:37

Theo Lucius heeft genoten van de spelers van Ajax in de topper tegen PSV van zondag. De Amsterdammers wonnen met 5-0 en Lucius neemt zeven spelers op in zijn Elftal van de Week. De grote uitblinker: Daley Blind.

Lucius begint zijn lijstje met Remko Pasveer en Noussair Mazraoui. "Naast Mazraoui staat Jurriën Timber", zo geeft Lucius aan in De Telegraaf. "Ik vind het knap hoe hij zich manifesteert, hij is een absolute meerwaarde voor Ajax en van hem gaan ze heel lang plezier hebben. Of niet, als de interesse van andere clubs massaal wordt. Als hij slim is, blijft hij nog een aantal jaren bij Ajax, maar hij komt ook op me over als een jongen die verstandige keuzes maakt."

De absolute uitblinker was zondag echter Blind, zo vindt Lucius. "Blind is voor mij de speler van de week. Hij heeft zoveel gevoel voor ruimte, het gevoel voor het inspelen van de juiste man en laat het voetbal zo makkelijk lijken. Echt heel erg knap. Ook al zet je druk op hem, dan voetbalt hij zich er onderuit. Hij was veruit de beste in de topper."

Lucius heeft ook genoten van Steven Berghuis, die zich razendsnel in de Ajax-basis heeft geknokt na zijn overstap. "Als je jezelf zó manifesteert na een moeilijke beginfase, met veel kritiek en commentaar, de negatieve publiciteit vanwege zijn overstap vanuit Feyenoord: dan heb je echt karakter. Hij is bijna al niet meer weg te denken uit dit Ajax. Niet voor niets houdt hij een fantastische speler als Davy Klaassen zelfs op de bank."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws