Wolfsburg vindt snel opvolger voor Van Bommel: 'Weg naar succes weer vinden'

Wolfsburg vindt snel opvolger voor Van Bommel: 'Weg naar succes weer vinden'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 17:45di 26-10-2021 om 17:45

Laatste update: dinsdag 26 oktober 2021 om 18:16di 26-10-2021 om 18:16

VfL Wolfsburg heeft razendsnel een nieuwe trainer gepresenteerd. Florian Kohfeldt gaat aan de slag in de Volkswagen Arena, waar hij een contract voor twee seizoenen tekent. Hij is de opvolger van Mark van Bommel, die zondag werd ontslagen.

De Nederlander moest al na vier maanden het veld ruimen, nadat Die Wölfe hun laatste acht officiële wedstrijden niet wisten te winnen. De laatste vier duels gingen zelfs verloren. "De ideeën waren goed, maar de uitvoering niet", luidde de bikkelharde conclusie van Jörg Schmadtke, sportief directeur van de Duitse club.

Wolfsburg heeft niet lang nodig gehad om een opvolger te vinden. Kohfeldt zat zonder club na zijn ontslag bij Werder Bremen eind vorig seizoen. "We zijn blij dat we een akkoord hebben kunnen bereiken met Florian Kohfeldt. We zijn ervan overtuigd dat hij zich kan vinden in de door ons ingeslagen weg en dat we samen met hem de weg naar succes weer zullen vinden", reageert technisch directeur Marcel Schäfer.

De 39-jarige Kohfeldt stond sinds 2017 aan het roer bij Werder, nadat hij aanvankelijk als interim-trainer het stokje overnam. De voormalig doelman werkte daarvoor in de jeugd van Die Grün-Weißen. Hij gaat bij Wolfsburg onder meer samenwerken met Wout Weghorst en Micky van de Ven. Die Wölfe bezetten momenteel de negende plaats in de Bundesliga.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws