De Boer is niet 'jaloers' op Ten Hag: 'We stonden 23 miljoen in het rood'

De Boer is niet 'jaloers' op Ten Hag: 'We stonden 23 miljoen in het rood'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 18:11di 26-10-2021 om 18:11

Frank de Boer kijkt niet met een jaloerse blik naar Erik ten Hag. De ex-bondscoach leidde Ajax naar vier kampioenschappen op rij in de Eredivisie, maar hij had beduidend minder financiële middelen tot zijn beschikking.

"Ik ben niet jaloers. Ik ben blij dat ik heb kunnen meehelpen aan de ontwikkeling waarin Ajax op dit moment zit", vertelt De Boer, die van december 2010 tot juni 2016 aan het roer stond in de Johan Cruijff Arena, bij Rondo. "We waren misschien niet op sterven na dood, maar we stonden 23 miljoen euro in het rood. Toen ik wegging stonden we honderd miljoen in de plus."

"Als ik iemand wilde hebben voor vijf miljoen, dan moest er eerst iemand verkocht worden voor vijf of zes miljoen", legt de trainer uit. "Nu maakt het niet uit, want Neres en Tagliafico zijn er nog. Dat had toen niet gekund. Ze hadden eerst die twee moeten verkopen, voordat ze Sébastien Haller of Mohamed Daramy hadden kunnen komen. Die waren toen niet gekomen."

Hoewel de middelen sportief en financieel beperkt waren, vindt De Boer dat hij het destijds ook lang niet slecht deed in de Champions League. "Ik speelde met Danny Hoesen en Thulani Serero. Dortmund, Real Madrid en Manchester City waren kampioen geworden. Wij zaten daarbij in de poule en we werden nog derde."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws