De Boer schaart tactisch sterk Ajax bij Europese top: 'PSG? Nee, minder'

De Boer schaart tactisch sterk Ajax bij Europese top: 'PSG? Nee, minder'

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 20:14ma 25-10-2021 om 20:14

Laatste update: maandag 25 oktober 2021 om 20:22ma 25-10-2021 om 20:22

Frank de Boer is diep onder de indruk van het Ajax van dit seizoen. De ex-bondscoach vindt dat de Amsterdammers als collectief zo goed functioneren dat ze met de Europese top mee kunnen.

Ajax walste dinsdag over Borussia Dortmund heen en deelde zondag een pak slaag uit aan titelconcurrent PSV. De Boer stelt vast dat Ajax een ingespeeld geheel is en dat alle spelers precies weten wat ze moeten doen. "Ajax wordt kwetsbaar als ze in de tweede fase rond de middellijn ballen verliezen. Maar ze verliezen bijna altijd de bal pas rond de zestien", analyseert bij Rondo op Ziggo Sport. "En ze spelen bijna altijd met een overload aan één kant. Die ballen die Blind ertussen speelt: daar zit Gravenberch bij, Haller zit erbij, Tadic zit erbij. Dus als ze balverlies hebben, kunnen ze direct druk geven."

Ajax verloor zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen nog met 0-4 van PSV, maar De Boer zag toen al dat het wel goed zat. "Mijn broer (Ronald, red.) kon het toen niet zien, maar ik zei tegen hem dat ze echt heel goed speelden. Alleen: dat vergeet iedereen. En PSV scoort dan twee keer door twee bevliegingen van Madueke."

Volgens De Boer zou Ajax zich door zijn sterke tactische discipline zelfs met de Europese top kunnen weten. "Vind ik wel, ja. Op dit moment zijn er drie, vier beste teams: dat is Liverpool, dat is Manchester City, Ajax hoort daarbij", somt hij op. Op aanraden van presentator Bas van Veenendaal voegt hij ook Chelsea en Bayern München toe aan dat rijtje. "Paris Saint-Germain misschien? Nee, minder, minder, minder..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar eindigt het Champions League-avontuur van Ajax?

Groepsfase
3%
Achtste finales
12%
Kwartfinale
34%
Halve finale
25%
Finale
11%
Champions League-winst
15%
(9502 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws