De Boer over Cillessen-kwestie: In mijn ogen zat er bijna geen verschil

De Boer over Cillessen-kwestie: "In mijn ogen zat er bijna geen verschil"

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 19:27ma 25-10-2021 om 19:27

Bondscoach Frank de Boer maakte voor het EK een controversiële keuze door Jasper Cillessen thuis te laten. De doelman van Valencia was tijdens Oranje vorige eindtoernooi in 2014 nog eerste keus, maar viel afgelopen zomer af nadat hij thuis moest blijven vanwege een coronabesmetting.

Cillessen had eventueel in de loop van het toernooi alsnog kunnen keepen, maar ontving dus een afzegging van De Boer en was daar laaiend over. "We wisten niet hoelang het nog zou duren, ik wist dat ik ook gewoon twee goede keepers achter de hand had", blikt De Boer terug als tafelgast bij Rondo, doelend op Maarten Stekelenburg en Tim Krul. "We moeten een keuze maken: gaat hij eerst twee, drie wedstrijden op de bank zitten en daarna spelen? Stel dat de keeper het fantastisch doet? Moet ik hem dan op de bank zetten?"

De Boer was bang dat het groepsproces verstoord zou raken, mocht Cillessen inderdaad op de bank belanden. "Hij ligt goed in de groep, maar wat zou gebeuren als hij tweede keeper zou zijn? Dat is niet zijn ding." Stekelenburg werd uiteindelijk de eerste keus onder de lat, nadat hij een 'ongelooflijk goede indruk' achterliet tijdens de trainingen. De doelmannen ontliepen elkaar weinig, benadrukt De Boer. "Als het zó'n groot verschil was, had ik het risico wel willen nemen", klink het. "Die twijfel was er al wel een beetje. Misschien was hij eerste keeper geweest, maar in mijn ogen zat er bijna geen verschil."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Cillessen de beste keeper die we in Nederland hebben?

Ja
28%
Nee
72%
(1965 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws