Pasveer wordt toegezongen door Ajax-fans: 'Dat was top'

Pasveer wordt toegezongen door Ajax-fans: 'Dat was top'

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 18:47di 26-10-2021 om 18:47

Remko Pasveer heeft de twijfels doen verstommen bij Ajax met zijn sterke optredens tegen Borussia Dortmund (4-0) en PSV (5-0). De ervaren doelman hield onder meer Erling Haaland een paar keer knap van scoren af en werd toegezongen door de Amsterdamse fans.

"Het is heerlijk natuurlijk. We hebben mooie wedstrijden gespeeld, met fantastische resultaten", zegt Pasveer tegen Ajax TV. Desondanks geeft hij zichzelf een bescheiden cijfer voor de afgelopen week: "Een 7,5. Dat is toch voldoende, dat is toch prima? Ik ben altijd een beetje bescheiden, geef mezelf niet makkelijk een cijfer, maar ik heb zeker een goede week gehad."

Pasveer kreeg in de laatste tien duels slechts twee goals tegen. Ook de geblesseerde Maarten Stekelenburg steunt zijn vervanger. "Na de wedstrijd stuurt hij altijd even een berichtje van: topwedstrijd. Of we spreken elkaar op de club. Voor hem is het natuurlijk echt een vervelende periode. Hij zal binnenkort geopereerd worden en ik hoop dat hij zo snel mogelijk herstelt."

Pasveer zat tegen Dortmund vooral Haaland dwars met enkele cruciale reddingen. "De mooiste was denk ik die net na de rust. In een reflex raak je hem nog en dan hoop je in die millisecondes dat het genoeg is. Dan hoor je de lat, dat is dan wel lekker." Ook de supporters konden die redding waarderen en zongen hem toe. "Dat is natuurlijk mooi, helemaal in zo'n wedstrijd. Dat was top."

Ook tegen PSV hield de routinier Ajax op de been in de openingsfase. "Dat is natuurlijk wel lekker. De jongens voelen dat ook. Daarna ga je van achteruit voetballen, omdat je het vertrouwen hebt. Met onze kwaliteiten scoren we vervolgens heel makkelijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws