Bayern-top schiet niet-gevaccineerde Kimmich te hulp: 'Kunnen niet dwingen'

Bayern-top schiet niet-gevaccineerde Kimmich te hulp: 'Kunnen niet dwingen'

26-10-2021 19:55
115

Bij Bayern München is men op de bres gesprongen voor Joshua Kimmich, die nog niet gevaccineerd is tegen het coronavirus. Die beslissing van de middenvelder veroorzaakte de nodige ophef in Duitsland.

Kimmich legde na de 4-0 zege van Bayern op Hoffenheim al uit waarom hij nog geen prik heeft gehaald. "Omdat ik mijn vraagtekens heb bij het feit dat er weinig studies zijn gedaan naar de gevolgen op lange termijn." De Duits international benadrukte wel dat hij geen corona-ontkenner of vaccinatietegenstander is.

Onder meer experts uitten hun bedenkingen bij de beslissing van Kimmich. "Het is een misverstand dat vaccins gevolgen hebben op de lange termijn. Die effecten zijn bij vaccins namelijk meteen zichtbaar, binnen een aantal weken', zei Carsten Watzl van de Technische Universiteit van Dortmund tegenover de ARD."

Kimmich krijgt echter ook steun. De Bayern-top schaart zich achter hem. "Het verbaast me niet dat het een grote kwestie is, corona achtervolgt ons nu al anderhalf jaar", zegt voormalig algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge. "Maar als er één speler is die verantwoordelijk en voorbeeldig omgaat met heel veel zaken in het leven, dan is dat Joshua. Ik denk dan ook dat hij uiteindelijk de juiste beslissing gaat nemen."

Coach Julian Nagelsmann zit momenteel zelf thuis vanwege een coronabesmetting, maar neemt het ook voor Kimmich op. "Ik pleit voor vaccinatie, maar het is persoonlijk, iedere volwassene mag zelf beslissen." Daar is Oliver Kahn, de huidige baas in München, het mee eens. "We kunnen mensen alleen aanraden om zich te laten vaccinceren, niet dwingen. We hebben respect voor ieders mening."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie