'Wist al dat ik Panenka zou doen, had ik afgesproken met één van beste vrienden'

'Wist al dat ik Panenka zou doen, had ik afgesproken met één van beste vrienden'

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 07:10wo 27-10-2021 om 07:10

Toen NAC-talent Boris van Schuppen hoorde dat hij een penalty mocht nemen in de strafschoppenreeks tegen VVV-Venlo, wist hij al dat hij een Panenka zou doen. De negentienjarige middenvelder sprak dat namelijk af met zijn beste vriend en huisgenoot.

In eigen huis bleef NAC na 120 minuten spelen steken op een 1-1 gelijkspel tegen VVV in de KNVB Beker. Daardoor moesten penalty's bepalen wie er door zou gaan naar de volgende ronde. De jonge Van Schuppen mocht als derde NAC-speler aanleggen van elf meter en verschalkte doelman Delano van Crooij met een Panenka. "Ik wist het eigenlijk al toen de trainer zei dat ik de derde penalty zou nemen", vertelt de geboren Bredanaar bij ESPN over zijn veelbesproken strafschop.

"Ik had het namelijk afgesproken met één van mijn beste vrienden", gaat Van Schuppen verder. "Ik woon ook samen met die jongen. Ik zei tegen hem: bij mijn eerste penalty in het betaald voetbal doe ik een Panenka. In de jeugd deed ik het wel vaker, nu in een bijna vol Rat Verlegh... Je moet een beetje lef hebben, dat hoort er ook bij."

Afgelopen weekend deed Heracles-middenvelder Rai Vloet ook een Panenka, maar hij faalde hopeloos. Dat bracht Van Schuppen niet aan het twijfelen. "Ja, dat heb ik gezien. Hij moet even naar die van mij gaan kijken", grapt hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws