Ancelotti verdedigt Koeman weer: 'Een maatschappelijk probleem, het is onbeschoft'

Ancelotti verdedigt Koeman weer: 'Een maatschappelijk probleem, het is onbeschoft'

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 15:00wo 27-10-2021 om 15:00

Carlo Ancelotti heeft opnieuw publiekelijk zijn steun uitgesproken richting Ronald Koeman. De Italiaanse coach vindt het verwerpelijk dat Koeman na de Clásico werd belaagd door fans van FC Barcelona.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Osasuna, vertelt Ancelotti over het incident rondom Koeman zijn auto. "Dit is een gebrek aan respect voor de persoon Koeman, niet alleen voor hem als coach", stelt de oefenmeester van Real Madrid. "Koeman is geen trainer, hij is een mens die als trainer werkzaam is."

Ancelotti ziet dat dit soort ongeregeldheden niet alleen in het voetbal een probleem zijn. "Dit is een maatschappelijk probleem, het is gewoon onbeschoft", stelt hij. "Kritiek is normaal, maar een gebrek aan respect op persoonlijk vlak is naar. Als kind leer je toch dat je respect moet tonen als je zelf respectvol behandeld wil worden? Dat was tenminste bij mij thuis in ieder geval wel zo."

Het is niet voor het eerst dat Ancelotti zijn steun uitspreekt richting Koeman. Voorafgaand aan de Clásico deed de Real-trainer dat al. Ancelotti heeft dit seizoen zelf ook te maken gehad met kritiek.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws