'We hebben onze zorgen over Qatar onlangs nog aan Ronald de Boer uitgesproken'

'We hebben onze zorgen over Qatar onlangs nog aan Ronald de Boer uitgesproken'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 08:27do 28-10-2021 om 08:27

Ronald de Boer is ambassadeur van het WK van 2022 in Qatar en dat is tegen het zere been van Amnesty International. Zij sturen hun rapporten over de misstanden in het land steevast door naar de voormalig Oranje-international.

ESPN besloot eerder al om niet verder te gaan met De Boer, aangezien zijn ambassadeurswerk niet op goedkeuring van de zender kon rekenen. Amnesty begrijpt dat wel. "We hebben er moeite mee wanneer ambassadeurs niet het echte verhaal vertellen", zegt woordvoerder Ruud Bosgraaf tegen het Algemeen Dagblad.

"Neem Ronald de Boer, aan wie we enige maanden terug nog onze zorgen over de leefomstandigheden van arbeidsmigranten in Qatar hebben uitgesproken", gaat hij verder. "Trouw sturen we hem sindsdien onze rapporten, zoals laatst nog over de hittestress waaronder de werknemers massaal gebukt gaan. Maar blijkbaar leest hij de rapporten niet of wil hij ze niet lezen."

Amnesty hoopt nog altijd dat de huidig Ziggo-analist het licht ziet. "We hopen dat hij alsnog een realistisch beeld zal schetsen. Alleen zijn we hierin niet naïef. En die wetenschap baart ons zorgen. Spreek je uit, laat het ware geluid horen aan de wereld; dát is waar wij op hopen. Als bekende naam kun je echt het verschil maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Qatar Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws