Cambuur krijgt kans op 'Ajax-wraak': 'Ze gaan de gelederen gesloten houden'

Cambuur krijgt kans op 'Ajax-wraak': 'Ze gaan de gelederen gesloten houden'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 09:35do 28-10-2021 om 09:35

Ruim een maand geleden werd Cambuur door Ajax met 9-0 vernederd in de Johan Cruijff Arena. Nu reist de club uit Leeuwarden weer naar Amsterdam, maar speelt het tegen de amateurtak van de landskampioen. De vraag rijst of het doelsaldo tegen 'Ajax' weer gelijkgetrokken kan worden.

Henk de Jong verwacht het eigenlijk niet. De trainer van Cambuur, de huidige nummer twaalf van de Eredivisie, heeft wel een idee hoe de Amsterdammers gaan spelen op sportpark De Toekomst. "Zij zullen de gelederen toch gesloten proberen te houden", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Dan is het voor profteams tegen amateurclubs nooit makkelijk."

Zelf hield hij zijn eigen gelederen niet gesloten toen Cambuur bij het grote Ajax op bezoek ging. Daar heeft De Jong nog altijd geen spijt van. "Inmiddels hebben we gezien dat PSV en Borussia Dortmund ook omver werden gespeeld in de Arena. Je bent gewoon soms op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Met hetzelfde spelprincipe haalden we daarna wel onze punten en maakten we het Feyenoord heel moeilijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws