Heerenveen verrast door amateurs: 'We maken het onszelf ongelooflijk lastig'

Heerenveen verrast door amateurs: 'We maken het onszelf ongelooflijk lastig'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 12:47do 28-10-2021 om 12:47

SC Heerenveen is door naar de tweede ronde van de KNVB Beker, maar makkelijk ging het niet: de amateurs van AFC uit Amsterdam verweerden zich kranig (1-2). Johnny Jansen, trainer van de Friese club, is ondanks de zege niet blij met het spel en de uitslag.

"De doelstelling van bekervoetbal is dat je verder komt", begint Jansen in gesprek met Omrop Fryslân. "Zeker in de eerste helft was het tempo te laag, we verplaatsten niet snel genoeg de bal en we waren slordig in onze voortzetting. Daardoor maken we het onszelf ongelooflijk lastig."

"Als je het volhoudt en het tempo toch nog kunt verhogen, dan ga je absoluut je mogelijkheden krijgen, maar als je te slordig bent, dan ga je het gewoon lastig krijgen, want ze maken het heel compact: er zijn heel veel mensen rondom de zestien en dat maakt het gewoon heel lastig om er doorheen te voetballen."

Henk Veerman, verantwoordelijk voor de gelijkmaker, werd verrast door de tegenstand. "AFC verraste door heel erg goed te voetballen en heel erg vooruit te voetballen. Daardoor hadden we het best wel moeilijk. Zij deden het goed met veel snelheid en gevoel voor ruimtes."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws