Hoge woord is eruit: Barcelona kiest officieel voor Xavi als opvolger Koeman

Hoge woord is eruit: Barcelona kiest officieel voor Xavi als opvolger Koeman

05-11-2021 11:53 Laatste update: 11:56
42

De kogel is door de kerk: Xavi Hernández wordt de nieuwe trainer van FC Barcelona. Dat bevestigt zijn huidige Qatarese werkgever Al-Sadd. Xavi volgt Ronald Koeman op.

Barcelona bevestigde enkele uren na de nederlaag tegen Rayo Vallecano (1-0), dat Koeman niet langer trainer is van de Catalaanse club. Meteen werd duidelijk dat Xavi door clubpresident Joan Laporta werd gezien als de ideale opvolger.

Nadat er enige tijd gesteggeld werd door beide clubs, is er nu alsnog een akkoord bereikt. Al-Sadd bevestigt dat Barça heeft voldaan aan de gelimiteerde transfersom in het contract van de Catalaan. Xavi stond sinds mei 2019 aan het roer bij de Qatarese club en nam woensdag afscheid tijdens de topper tegen Al-Duhail. 'Hij is een belangrijk onderdeel van onze clubgeschiedenis en we wensen hem alle succes', laat men weten.

Xavi was de laatste jaren vaker in beeld om hoofdtrainer te worden van Barcelona. Hij wilde bij eerdere toenaderingspogingen, na het ontslag van Ernesto Valverde en later Quique Setién, niet tussentijds instappen. Nu gaat hij alsnog overstag.

Xavi stond als speler tussen 1998 en 2015 onder contract bij Barcelona en boekte grote successen in Catalonië. Hij won onder meer vier keer de Champions League en acht keer de landstitel met Barça.