Skyboxen NEC mogen wél open tijdens wedstrijden: 'Komen we niet onderuit'

Skyboxen NEC mogen wél open tijdens wedstrijden: 'Komen we niet onderuit'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 16:38do 28-10-2021 om 16:38

NEC moet in ieder geval twee thuiswedstrijden in een gesloten Goffert afwerken, maar kan tegen FC Groningen en sc Heerenveen wél sponsors en andere genodigden ontvangen. De tribunes zijn na de veelbesproken derby tegen Vitesse tot nader order gesloten, maar het hoofdgebouw en de skyboxen mogen wel open.

Veel NEC-fans vinden dit 'wrang', laat Jeroen Rengers namens de supportersvereniging weten. "We hebben de club laten weten dat als vanuit de logeboxen de wedstrijd wél gevolgd kan worden, dit een verkeerd signaal zal zijn naar alle andere supporters", wordt hij geciteerd door de Gelderlander. "Juist nu supporters NEC weer twee keer moeten missen en vorig jaar na coronatijd massaal geen compensatie hebben gevraagd."

Een woordvoerder van NEC laat weten dat de club begrip toont voor de supporters, maar wijst ook op de contractuele verplichtingen jegens sponsoren en andere zakelijke relaties. "Het hoofdgebouw is vrijgegeven, dus we kunnen ook niet zomaar onder deze afspraken uit", klinkt het. "Wij hebben ook een verantwoordelijkheid de schade voor de club zo klein mogelijk te houden. Daar helpt het bij als we deze mensen wél kunnen toelaten."

NEC speelt zondag tegen FC Groningen en ontvangt ook nog sc Heerenveen voordat de interlandperiode aanbreekt: zonder toeschouwers, maar met genodigden dus. "We beseffen dat het onmogelijk is om iedereen een passende oplossing te bieden op deze korte termijn", aldus NEC. "Het is nu niet de tijd om te gaan vergelijken of te wijzen." De club heeft wel plannen om zondag rondom het stadion schermen te plaatsen, waarop de wedstrijd tegen FC Groningen te zien is. De gemeente moet echter nog groen licht geven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws