De Jong: 'Nog niet gerust, maar aan de andere kant: zeven zeges en we zijn er'

De Jong: 'Nog niet gerust, maar aan de andere kant: zeven zeges en we zijn er'

29-10-2021 08:18
18

SC Cambuur verloor dit seizoen met 9-0 bij Ajax, maar draait als promovendus keurig mee in de middenmoot. Hoewel de verschillen klein zijn in de Eredivisie, concludeert trainer Henk de Jong tot zijn tevredenheid dat directe handhaving een reële optie is.

De Leeuwarders staan na tien van de 34 speelrondes op plek twaalf, met drie punten voorsprong op nummer zestien Fortuna Sittard. "Ik ben nog lang niet gerust op de goede afloop, hoor. Aan de andere kant zijn we wel een flink eind op weg. Nog zeven keer winnen (in dat geval komt Cambuur op 33 punten, red.) en we zijn ook komend seizoen eredivisionist", aldus De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Cambuur stak er de afgelopen twee seizoenen met kop en schouders bovenuit in de Keuken Kampioen Divisie, maar moet het nog altijd doen met voor Eredivisie-begrippen bescheiden middelen. "In de kern weten alle jongens wat er van ze verwacht wordt. Ze mógen voetballen en dat doen ze vol enthousiasme. Gesteund door ons publiek, dat thuis en uit een enorm wapen is van Cambuur, kun je dan ook met een relatief kleine club op de been blijven in de Eredivisie."

De ploeg van De Jong won donderdagavond een bekerwedstrijd tegen de amateurs van Ajax met 0-5. Op de late zondagmiddag wacht een uitduel met RKC Waalwijk, PEC Zwolle is zes dagen later de laatste tegenstander voordat de interlandperiode aanbreekt.