PSV ontvangt uitgevlogen huurling: Fantastische herinneringen in Eindhoven

PSV ontvangt uitgevlogen huurling: "Fantastische herinneringen in Eindhoven"

Gepubliceerd: vrijdag 29 oktober 2021 om 08:38vr 29-10-2021 om 08:38

Michal Sadílek meldde zich in 2015 als tiener bij PSV en zal zaterdag voor het eerst in zijn leven tegen de Eindhovenaren spelen. De nu 22-jarige Tsjech is uitgeleend aan FC Twente, de club die zaterdag om 16.30 uur aan mag treden in het Philips Stadion.

De vorig seizoen al bij Slovan Liberec gestalde middenvelder had verschillende redenen om voor FC Twente te kiezen. "Ik had meer keuzes, maar hoorde goede verhalen over de huidige werkwijze bij de club. Dat mijn landgenoot Václav Cerny hier al speelde, is zeker niet de hoofdreden maar het speelt wel mee", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. Lars Unnerstall maakte eerder al de overstap van Eindhoven naar Enschede. "Ik vond het altijd al een fantastische keeper en daarnaast is hij als prof een heel inspirerend persoon. Lars zal op inzet nooit verzaken en is iemand die nuchter in het leven staat."

Zaterdag mag Sadílek zich dus weer laten zien in het Philips Stadion. "Het voelt voor mij wat onnatuurlijk om tegen PSV te spelen. Maar binnen de lijnen vergeet ik dat echt wel", klinkt het. "PSV wens ik altijd drie punten toe, behalve als ik zelf tegen de club speel. Ik heb fantastische herinneringen in Eindhoven, waar ik door iedereen altijd goed ben opgevangen en de stap naar het profvoetbal heb mogen zetten. Dat zal ik nooit vergeten."

Of hij ooit nog terugkeert in Eindhoven, zal overigens nog moeten blijken. Zijn contract loopt nog ruim anderhalf jaar door, maar FC Twente heeft een optie tot koop in de huurdeal met PSV op laten nemen. "Dat is niet helemaal in mijn handen", beaamt Sadílek. "Ik kan alleen maar mijn best doen en na de winterstop zal hier meer duidelijk over worden. Altijd spelen, is voor mij het belangrijkste."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe gaat PSV-FC Twente eindigen?

PSV wint
62%
FC Twente wint
22%
Gelijkspel
17%
(551 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws