Martins Indi over vechtpartij met Pellè: 'Twee dagen niet met elkaar gesproken'

Martins Indi over vechtpartij met Pellè: 'Twee dagen niet met elkaar gesproken'

29-10-2021 11:16 Laatste update: 13:00
22

Bruno Martins Indi staat niet bekend als vechtersbaas, maar heeft het in zijn Feyenoord-tijd ooit flink aan de stok gekregen met Graziano Pellè. De huidige AZ-verdediger en de Italiaanse vedette raakten slaags tijdens de training en het duurde een paar dagen voordat de kou uit de lucht was in De Kuip.

Martins Indi wordt in de Cor Potcast – van Sparta-verdediger Bart Vriends en ex-profs Thomas Verhaar en Maarten de Fockert – geïntroduceerd als 'een verdediger die meestal goedlachs is, tenzij de scheidsrechter witte spray over zijn schoenen spuit'. Als hem wordt gevraagd naar zijn laatste vechtpartij, moet BMI dan ook even nadenken. "Dat was nog in mijn Feyenoord-tijd, man, met Graziano Pellè. We hadden een soort van koppigheid. Dat liep eigenlijk niet zo goed af."

Uiteindelijk maakten de twee het wel weer goed. "Maar dat duurde wel twee dagen of zo", aldus Martins Indi. "We spraken even niet met elkaar, nee. Twee dagen niet."

De Fockert kijkt niet op van het verhaal van Martins Indi. De onlangs als prof gestopte doelman speelde in de Feyenoord-jeugd en was wel eens een aanwezig bij een training van het eerste elftal. "Als je daar kleine partijen speelde: dat liep vaker wel uit de hand dan niet. Jean-Paul van Gastel (toenmalig assistent-trainer, red.) liep er dan naast en die liep zo'n Clasie dan echt zwaar op te naaien, als die aan het verliezen was. En dan ging op een gegeven moment het licht uit. En dan werden er echt overtredingen gemaakt, waarvan ik dacht: Jezus Christus, wat gebeurt hier... En dan stonden ze te applaudisseren naast het veld."