Van Beek prijst supporters: Wat eigenlijk heel triest is, maar zo was het wel

Van Beek prijst supporters: "Wat eigenlijk heel triest is, maar zo was het wel"

29-10-2021 12:13
36

Sven van Beek heeft niet bepaald genoten van de bekerontmoeting tussen AFC en sc Heerenveen. De Amsterdamse topamateurs maakten het Heerenveen lange tijd lastig en de Friezen voorkwamen pas in het slotkwartier een blamage.

Heerenveen keek bijna een uur lang tegen een achterstand aan, maar won in de slotfase alsnog met 1-2, dankzij treffers van Henk Veerman en Filip Stevanovic. De meegereisde Heerenveen-aanhang sloopte in al zijn enthousiasme een reclamebord. "Super dat ze allemaal mee hiernaartoe zijn gekomen. Zo zie je maar dat hun steun ons er toch doorheen heeft moeten slepen vandaag (woensdag, red.). Wat eigenlijk heel triest is, maar zo was het wel", aldus Van Beek in gesprek met de Heerenveen-kanalen.

De centrale verdediger gaf na afloop complimenten aan de nummer twee van de Tweede Divisie. "Best wel stugge ploeg en op zich wel een team met een idee. Ik denk dat ze het ons ook heel erg lastig hebben gemaakt, maar ze schaamden zich ook niet om lekker te voetballen."

Heerenveen behoort ondanks alles tot de 32 laatst overgebleven clubs in de KNVB Beker. Zaterdag wordt er geloot voor de tweede ronde, die medio december op de planning staat: Ajax, PSV, AZ, Vitesse en Feyenoord stromen dan ook in.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s