Antony krijgt voorkeur boven Vinícius Júnior bij Brazilië: 'Prestaties belangrijk'

Antony krijgt voorkeur boven Vinícius Júnior bij Brazilië: 'Prestaties belangrijk'

29-10-2021 18:13
45

Antony is opnieuw opgeroepen voor het Braziliaanse elftal. Bondscoach Tite geeft de rechtsbuiten van Ajax de voorkeur boven Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior, die opvallend genoeg ontbreekt in het keurkorps. 

Antony debuteerde eerder deze maand voor de Seleção en liet daarbij een goede indruk achter. Hij is daarom ook van de partij tijdens de WK-kwalificatieduels met Colombia en Argentinië, op respectievelijk 11 en 16 november.

Op een persmoment legde Tite vrijdag uit waarom Antony en Leeds United-uitblinker Raphinha de voorkeur krijgen boven Vinícius. "Het zijn drie spelers die ons in een lastig parket hebben gebracht. Vinícius is een fantastische speler met enorm veel potentie en in een uitstekende vorm bij zijn club. Maar de prestaties van Antony en Raphinha waren belangrijk voor deze selectie", zo wordt hij geciteerd door onder meer Globo Esporte.

Antony is aan een ijzersterk seizoen bezig met Ajax, waarvoor hij in tien duels vier keer scoorde en twee assists gaf. Ook Vinícius is echter in vorm bij Real Madrid, waar hij onder meer Eden Hazard op de bank houdt. Hij scoorde zeven keer en gaf vijf assists in dertien optredens.