'Als Schmidt saves belangrijkste vond bij keeper, zat ik misschien nog bij PSV'

'Als Schmidt saves belangrijkste vond bij keeper, zat ik misschien nog bij PSV'

30-10-2021 09:28
88

Als Roger Schmidt niet naar PSV was gekomen, dan vermoedt Lars Unnerstall dat hij nu nog onder de lat stond bij PSV. De oefenmeester hecht echter veel waarde aan een meevoetballende keeper, wat Unnerstall niet is.

Zaterdagmiddag om 16.30 uur staan FC Twente en PSV tegenover elkaar. Voor Unnerstall betekent dat een weerzien met zijn oude club. In gesprek met De Telegraaf blikt hij terug op zijn vertrek uit Eindhoven van afgelopen zomer. "Het was een duidelijk en eerlijk verhaal", begint hij. "Schmidt wilde een doelman die ook voetballend goed is en dat is niet mijn sterkste punt. Die pech kun je hebben in een carrière. Als er een trainer was gekomen die het tegenhouden van ballen het belangrijkste vindt voor een keeper, was ik misschien nog steeds eerste keeper bij PSV."

Unnerstall voelt echter niet de drang op zich te revancheren tegen PSV en Schmidt, als hij het tegen ze opneemt. "Het is voor mij gewoon een wedstrijd tegen een van mijn oude clubs, een club waar ik twee jaar met heel veel plezier heb gespeeld. En natuurlijk wil je graag winnen tegen je oude club, maar ik heb daar verder geen bijgedachten over."

Na een aantal maanden voelt Unnerstall zich inmiddels thuis bij Twente. "Het is leuk om voor FC Twente te spelen in dit mooie stadion en voor dit geweldige publiek. En privé is het ook perfect. Het is vanuit mijn geboortedorp in Duitsland drie kwartier rijden naar Twente. Ons zoontje Carlo is vier maanden oud en ik ben ik nu elke dag thuis en allebei de opa’s wonen in de buurt en kunnen elke dag de kleine zien. Het is in alle opzichten super."