'PSV zou meer baat hebben bij Unnerstall, echt een geweldige keeper'

'PSV zou meer baat hebben bij Unnerstall, echt een geweldige keeper'

30-10-2021 07:22
112

Harold Wapenaar denkt dat Lars Unnerstall op dit moment een betere keeper voor PSV zou zijn dan Joël Drommel. De 31-jarige Duitser scoort op bijna alle vlakken beter dan de 24-jarige Nederlander, behalve in het meevoetballen.

PSV nam Drommel afgelopen zomer voor zo'n 3,5 miljoen euro over van FC Twente, terwijl Unnerstall de omgekeerde weg bewandelde. "Maar als je puur naar de kwaliteit van de beide keepers kijkt, dan heeft PSV juist het meeste baat bij een doelman als Unnerstall", zegt Wapenaar in De Telegraaf.

De keeperstrainer van Willem II begrijpt dat de Eindhovenaren een keeper zochten die goed is met zijn voeten. "Maar in het vak van doelman gaat het om de eerste plaats om ballen tegenhouden. Unnerstall is in zijn ontwikkeling veel verder. Dat is echt een geweldige keeper. Bij PSV werd hij erop afgerekend dat hij niet mee kon voetballen. Maar op dat punt is hij zich aan het verbeteren."

"In één-tegen-één situaties is hij soms net een trekpop", vervolgt Wapenaar over Unnerstall. "Hij maakt zich breed door zijn armen te strekken. Dan zie je dat hij in Duitsland is opgeleid. Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen en Wellenreuther hebben dat ook. Drommel is zover nog niet. Hij zit vaak niet kort genoeg op de speler."

Wapenaar haalt de goal van AS Monaco-spits Myron Boadu tegen PSV als voorbeeld aan. "Als je naar dat doelpunt kijkt, denk je: die keeper had toch meer kunnen doen? Dan ziet het er onzeker uit. Unnerstall is een beer van een vent. Die straalt veel meer uit en lijkt onoverwinnelijk."