Oud-prof Karnebeek uit kritiek op Van 't Schip

Oud-speler uit kritiek op Van 't Schip: 'Hij kwam niet geloofwaardig over'

1 mei om 18:25
Laatste update: 1 mei om 18:28

Oud-voetballer André Karnebeek was niet echt onder de indruk van de trainer John van ‘t Schip. Volgens hem deed de huidige Ajax-coach een wel heel aparte uitspraak toen hij een keer voor de groep stond.

Van ‘t Schip was van 2001 tot 2002 trainer van FC Twente, waar hij Karnebeek meemaakte. De voormalig centrumverdediger is tegenwoordig druk op zijn boerderij, maar hij herinnert zich de huidige Ajax-coach nog goed. "Dat was niet mijn type trainer. Als je voor een groep staat en zegt: ’jongens, ik weet het niet meer’, dan kom je niet geloofwaardig meer over. FC Twente was ook zijn eerste klus", vertelt Karnebeek aan De Telegraaf.

De interim-trainer van Ajax startte zijn trainerscarrière in Enschede. Daarna werd hij coach bij Melbourne Heart, Chivas Guadalajara, PEC Zwolle, de nationale ploeg van Griekenland en nu Ajax. Van ‘t Schip kondigde eerder dit seizoen al aan dat hij na deze jaargang niet door zou gaan als trainer van de Amsterdammers. Wel gaat hij een rol vervullen in het technische hart van de club. Dit was het initiële idee van het binnenbrengen van Van ‘t Schip, maar door het ontslag van Maurice Steijn, werd hij gevraagd op te draven als interim-coach.