Van 't Schip ziet verbeterpunt: 'Veel gaat Rensch ogenschijnlijk gemakkelijk af'

Van 't Schip ziet verbeterpunt: 'Veel gaat Rensch ogenschijnlijk gemakkelijk af'

29 april - 13:56 Laatste update: 14:43
20

Devyne Rensch speelde ondanks zijn jonge leeftijd al meer dan honderd wedstrijden in Ajax 1, maar het talent uit de eigen jeugdopleiding is niet altijd onomstreden. Trainer John van 't Schip neemt het in gesprek met Ajax Life voor de 21-jarige verdediger op.

"In een seizoen dat het minder gaat, weet Devyne zich geregeld te onderscheiden door goed te voetballen", vertelt Van 't Schip. "Maar je ziet ook dat hij nog jong is, dat de twijfel ineens kan toeslaan. Devyne heeft een paar jaar mogen spelen in een elftal van Champions League-niveau en kon zich daaraan optrekken. Dit seizoen heeft hij noodgedwongen zelf meer een leidende rol en dat is niet makkelijk in een team dat niet in balans is."

Van Rensch wordt vaak gezegd dat hij niet meedogenloos genoeg is, maar Van 't Schip zoekt het meer in de focus van de eenmalig Oranje-international. "Veel gaat Devyne ogenschijnlijk gemakkelijk af: hij heeft een goed inzicht, een goede passing, is snel. Wat hij moet verbeteren is zijn focus. Als verdediger moet hij goed gepositioneerd staan voor het moment dat we balverlies lijden."

"Soms staat hij niet goed, moet dan een onverwachtse beweging maken, en glijdt dan uit", aldus de oefenmeester. "Hij is in staat het spel goed te lezen, maar er zijn dus momenten dat hij daar even niet scherp op is. Maar dat is inherent aan zijn leeftijd. We hebben veel jonge spelers die hetzelfde hebben."

Van 't Schip denkt dat Rensch uiteindelijk sterker uit het rampjaar van Ajax zal komen. "Devyne is een goede voetballer, maar weet ook dat hij zich nog verder moet verbeteren om het maximale uit zijn carrière te halen. Dat is dit seizoen soms lastig, hij deelt dan mee in de malaise. Die ervaring is uiteindelijk ook goed. Het zal hem sterker maken als persoon, en daarmee ook als voetballer."