Ten Hag-verbanneling opnieuw uitblinker bij Dortmund: 'Hij was niet te stoppen'

Ten Hag-verbanneling opnieuw uitblinker bij Dortmund: 'Hij was niet te stoppen'

1 mei - 23:37 Laatste update: 23:40
28

Jadon Sancho was opnieuw een van de uitblinkers bij Borussia Dortmund. De 24-jarige Engelsman werd door Manchester United-coach Erik ten Hag min of meer verbannen uit de selectie. Sancho speelt sinds afgelopen winter op huurbasis voor Dortmund.

Sancho was, vooral in de tweede helft, in uitstekende vorm tegen Paris Saint-Germain. De vleugelspeler was met zijn snelle dribbels nauwelijks af te stoppen door de verdediging van de Parijzenaren. Analist Ronald de Boer was erg onder de indruk van Sancho. "Hij was los. Tweede helft vond ik hem nóg dreigender dan de eerste en was hij ook succesvol", begint De Boer tijdens de nabeschouwing op Ziggo Sport.

"Hij was heel vaak niet te stoppen. Als je dit zo ziet dan zou je denken: nou Ten Hag, die zou je er graag bij willen hebben. Zeker met een Marcus Rashford die totaal uit vorm is", besluit De Boer. Dortmund wil Sancho ook na zijn huurperiode graag in Duitsland houden, of Manchester United daaraan meewerkt, is nog de vraag. In 2021 verkaste Sancho voor zo’n 85 miljoen euro naar United.

Ook voormalig profvoetballer en tegenwoordig analist Rio Ferdinand genoot enorm van zijn landgenoot. "Dit hebben we hem niet meer zien doen sinds zijn vorige periode bij Dortmund", zei hij onder meer.