Maaskant oppert twee trainersduo's voor Feyenoord

Maaskant komt met twee trainersduo's voor Feyenoord: 'Die zie ik wel graag'

1 mei om 18:47

Robert Maaskant denkt aan twee duo’s om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord. De gebroeders Dick en Alfred Schreuder en Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie zijn volgens de oud-coach twee goede keuzes.

Maaskant vertelt in gesprek met Sportnieuws.nl over de verrassende keus voor de gebroeders Schreuder. "Dat zou ik een spannende keuze vinden, dat zie ik wel graag. Alfred heeft ook in de opleiding van de club gezeten. Het valt alleen te betwisten hoe Alfred wordt omarmd door Het Legioen." Alfred Schreuder was coach bij Ajax en traint nu Al Nasr. Dick Schreuder is de huidige coach van Castellón in Spanje.

Ook de keuze voor Van Bronckhorst en Van Persie is volgens Maaskant een ijzersterke voor Feyenoord. "Je zou ze prima als combinatie neer kunnen zetten, dan heb je twee kanjers. Ze hebben autoriteit binnen de club met hun naam en iedereen heeft die twee allang in de armen gesloten." De kans dat dit duo Feyenoord gaat coachen lijkt echter klein, aangezien Van Persie rond zou zijn met een stap naar sc Heerenveen.

Van Bronckhorst was eerder al succesvol bij Feyenoord toen hij in 2017 het kampioenschap in de Eredivisie pakte. Maaskant vraagt zich daarom af waarom zijn naam niet vaker genoemd wordt als opvolger van Slot. "Ik vind het daarom vreemd dat Van Bronckhorst pas zo laat in het proces genoemd is. Hij is kind van de club, heeft ervaring en is bovendien vrij."