'Schreuder niet in beeld bij Ajax, Amsterdammers kijken naar 'wie er nog wil''

'Schreuder niet in beeld bij Ajax, Amsterdammers kijken naar 'wie er nog wil''

11 april - 09:06
115

Dick Schreuder is niet in beeld als nieuwe trainer van Ajax. Dat meldt Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad. De oefenmeester wordt regelmatig gelinkt aan de Amsterdammers, maar van een daadwerkelijke overstap lijkt geen sprake.

Ajax is nog altijd op zoek naar een opvolger voor interim-trainer John van 't Schip. Verschillende namen werden al aan de Amsterdammers gekoppeld. Schreuder is er daar één van. De trainer presteerde uitstekend bij PEC Zwolle in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie en maakte daarna de overstap naar CD Catellón. Met die club stevent Schreuder af op een kampioenschap op het derde niveau van Spanje. Ondanks zijn prestaties is de oefenmeester niet in beeld bij Ajax.

'Hij wordt gepusht hier en daar', schrijft Wijffels op X. 'Maar hij is niet in beeld, zei iemand die het weet. En wie wel: meerdere kandidaten, want ze zoeken een staf met uiteenlopende types. Ze kunnen overal vandaan komen. Ze kijken wie met elkaar past, en het nog wil, nu het zo'n puinhoop is.'

De naam van Schreuder komt bekend voor in Amsterdam. Broer Alfred stond vorig seizoen kortstondig voor de groep. Door de tegenvallende prestaties werd de trainer na de winterstop ontslagen. Naast Dick Schreuder is Ajax de afgelopen weken veelvuldig gelinkt aan Graham Potter. De Engelsman zou vanwege de bestuurlijke onrust bij de Amsterdammers zijn afgehaakt. Ook de namen van Pascal Jansen, Frank de Boer en Erik ten Hag komen voorbij. Laatstgenoemde is volgens De Telegraaf kandidaat nummer één.