'Nice plukt opvolger van Farioli weg bij Champions League-opponent van PSV'

'Nice plukt opvolger van Farioli weg bij Champions League-opponent van PSV'

28 mei om 23:54
Laatste update: 29 mei om 07:05

OGC Nice heeft zijn vervanger voor de naar Ajax vertrokken Francesco Farioli zo goed als binnen. Franck Haise komt spoedig over van RC Lens, zo klinkt het vanuit Franse media.

Onder meer het toonaangevende L'Équipe meldt dat Haise hard op weg is naar de Côte d'Azur. De coach is akkoord met Nice, dat op zijn beurt zo'n twee miljoen euro gaat betalen aan Lens. Didier Digard, de coach van het tweede elftal van Nice, werd ook genoemd als opvolger van Farioli. De keuze is dus niet op hem gevallen.

Haise is een 53-jarige Franse trainer, die Lens een jaar geleden naar Champions League-voetbal leidde. In het afgelopen seizoen stond de coach nog twee keer tegenover PSV in het miljardenbal, waartegen Lens één keer gelijkspeelde (1-1) en één keer verloor (1-0).

Volgend seizoen zou Haise eigenlijk met Lens de voorronde van de Conference League ingaan, maar daar gaat een streep doorheen door zijn aanstaande overstap naar Nice. De Franse coach stond nog niet eerder bij een andere club aan het roer dan Lens.