Farioli ontvangt lof van OGC Nice-keeper

Farioli maakt indruk: 'Als jonge coach heeft hij ons verbaasd toen hij binnenkwam'

27 mei om 09:37
Laatste update: 27 mei om 16:37

OGC Nice-keeper Marcin Bulka heeft alleen maar lovende woorden voor Francesco Farioli, de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De 24-jarige Poolse goalie heeft zich uitstekend weten te ontwikkelen onder leiding van de Italiaanse oefenmeester. 

"De trainer kwam hier en zette direct de standaarden neer", vertelt Bulka in een interview met Voetbal International. De doelman had profijt van de komst van Farioli. "Hij heeft mij de kans gegeven om me te ontwikkelen, om een betere speler te worden. Hij heeft mij enorm ontwikkeld, met de eisen die hij stelt."

Bij OGC Nice was Bulka jarenlang de tweede doelman, totdat Farioli aan werd gesteld als hoofdtrainer in de zomer van 2023. "Hij is iemand die de moed heeft om het te doen, hij gebruikt de keeper echt als een elfde veldspeler", aldus de doelman. "Als wij de bal hebben, weet ik dat ik actief moet zijn. Hij is iemand die mij heeft geholpen om dapper te zijn."

Door de duidelijkheid van Farioli wist Bulka precies wat zijn rol was op het veld. "Ik denk dat de coach mij daarin ontwikkeld heeft. Ik kon een leider worden en de man die de opbouw start. En verdedigend weet ik wat ik moet doen, dat is natuurlijk ook cruciaal."

"Als jonge coach heeft hij ons verbaasd toen hij binnenkwam", vervolgt Bulka zijn verhaal. "Hij heeft een sterke wil en weet precies hoe hij het wil doen. We móésten hem volgen. Dat hebben we gedaan en we hebben ons doel bereikt: een plek in de topzes en plaatsing voor de Europa League. Natuurlijk is niet alles goed gegaan, dat is zonde, maar daar moeten we niet te veel aan denken nu."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: