Babel: 'Hoge verwachtingen van Farioli'

Babel heeft 'hoge verwachtingen' van Farioli bij Ajax: 'Dat maakte veel indruk'

26 mei om 09:32

Ryan Babel heeft hoge verwachtingen van Francesco Farioli bij Ajax. De ex-Ajacied stond met Galatasaray vier keer tegenover de Italiaanse trainer, die in Turkije aan het roer stond bij Fatih Karagümrük en Alanyaspor.

Kort na de aanstelling van Farioli liet Babel zich op Instagram positief uit over de 35-jarige oefenmeester. 'Speelde topvoetbal met zijn team in Turkije. Hoge verwachtingen van hem', schreef de aanvaller. "Omdat ik denk dat hij Ajax voetballend weer op het juiste niveau kan krijgen", licht hij toe in gesprek met ESPN. "Ik heb die hoop, doordat ik heb gezien wat hij met middelmatige ploegen gedaan heeft. Hij past naar mijn mening heel goed bij het Ajax-systeem."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Babel raakte in Turkije onder de indruk van Farioli. "De spelers in zijn team waren over het algemeen geen topvoetballers, maar hij wist altijd het maximale uit zijn teams te krijgen. Alle spelers wisten hun taken goed uit te voeren. Dat laat zien dat het een goede coach is. Tegen zijn teams verbaasde ik mij altijd enorm. Voor ons als topploeg was het moeilijk om druk op hen te krijgen. Ze kwamen er telkens goed uit en vonden de vrije man. Je zag duidelijk dat ze heel goed getraind waren. Iedereen wist waar ze moesten lopen en dat maakte heel veel indruk op ons."

De 69-voudig international van Oranje hoopt dat Farioli de tijd krijgt in Amsterdam. "Ajax heeft op dit moment een paar moeilijke jaren achter de rug. Het niveau moet vele malen omhoog, maar het positieve daaraan is dat Ajax helemaal opnieuw kan beginnen met bouwen."

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!