Farioli deelt plannen met Ajax-selectie: 'Wie wil blijven, moet daaraan voldoen'

Farioli deelt plannen met Ajax-selectie: 'Vanuit daar gaan we beslissingen nemen'

24 mei om 12:12

Francesco Farioli is van plan alle spelers in de selectie van Ajax een eerlijke kans te geven. Pas na zorgvuldig beraad zal de kersverse trainer van de Amsterdammers knopen gaan doorhakken. 

De eerste taak van Farioli is het analyseren van de selectie van Ajax, vertelt hij in een interview op de clubwebsite. "Ik kijk ernaar uit om nauw met ze te werken en hun reactie te zien op mijn werkwijze. Ik ga er met een open blik in om de spelers te leren kennen. Vanuit daar gaan we beslissingen nemen. Wie wil er graag blijven? Wie wil het team helpen? Er moet een hoop gebeuren."

Daarom moeten de neuzen dezelfde kant opstaan, meent Farioli. "Het team komt op de eerste plaats. Iedereen die wil blijven, moet de wil hebben om Ajax weer terug te brengen naar waar het hoort."

Farioli tekende donderdag een contract tot 2027 bij Ajax, dat ingaat op 11 juni. De 35-jarige Italiaan komt over van OGC Nice en neemt assistenten Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos mee uit Frankrijk. Ook Dave Vos krijgt een plek in de technische staf van Ajax. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)