Luckassen hoopt dat Farioli tijd krijgt bij Ajax

Ajax ontvangt advies over Farioli: 'Dan loopt het als een trein'

24 mei om 17:19
Laatste update: 24 mei om 17:20

Derrick Luckassen vindt dat Francesco Farioli de tijd moet krijgen bij Ajax. Eerstgenoemde denkt dat de oefenmeester kan slagen in Amsterdam, maar hij weet dat er meer druk is bij Ajax dan bij de voorgaande clubs van Farioli. 

Luckassen speelde onder Farioli bij de Turkse club Fatih Karamgürük. De verdediger vertelt in gesprek met Voetbal International dat de Italiaan de hele dag met voetbal bezig is. "Het leek soms wel alsof hij op de club woonde", aldus Luckassen. "Je merkte dat hij nog een beginnende trainer was, maar hij was wel heel duidelijk en droeg zijn visie goed uit naar de spelersgroep. Ook tegen de spelers die niet speelden was hij duidelijk."

Volgens Luckassen is Farioli een trainer die overal invloed op wil hebben. Voornamelijk in verdedigend opzicht werden er bij Fatih Karamgürük veel veranderingen doorgevoerd. "Ook voor Ajax zal het wennen worden", vertelt de verdediger. "Zij zijn altijd gewend om goed voetbal te spelen, maar het is wel echt anders. Als je goede centrale verdedigers hebt, maakt dat het makkelijker. Josip Sutalo en spelers als Philippe Sandler zijn gemaakt voor het voetbal van Farioli."

"Farioli's manier van spelen heeft tijd nodig, maar krijg je dat, dan loopt het als een trein", vervolgt Luckassen zijn verhaal. Hij hoopt dat Farioli bij Ajax de tijd krijgt om zijn speelstijl erin te slijpen. "Ik denk dat de match met Ajax een goede zou kunnen zijn, maar zijn speelstijl heeft wel tijd nodig. Tegelijkertijd weet wat je binnen haalt als je iemand analyseert. Bij Ajax moet je altijd winnen en goed voetbal spelen en er staat ook nog eens veel meer druk op dan bij Nice."

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!