Ancelotti kondigt pensioen aan en verklapt waar hij zijn loopbaan gaat beëindigen

Ancelotti kondigt pensioen aan en verklapt waar hij zijn loopbaan gaat beëindigen

28 mei om 20:32
Laatste update: 28 mei om 20:33

Carlo Ancelotti is bij Real Madrid bezig aan zijn laatste trainersklus. In gesprek met het Italiaanse La Repubblica laat de succescoach weten dat hij met pensioen gaat als hij vertrekt bij De Koninklijke, waarmee hij ook dit seizoen graag beslag wil leggen op de Champions League-bokaal.

"Ik ga mijn carrière bij Real Madrid afsluiten", zegt Ancelotti in gesprek met La Repubblica. De Italiaan denkt echter niet aan een pensioen op de korte termijn. "Ik wil eerst nog een Champions League winnen. En zolang Real Madrid me wil, sta ik tot hun beschikking."

Eerder werd Ancelotti nog veelvuldig gelinkt aan een job als bondscoach van Brazilië. Dat gaat dus niet gebeuren. Bij Real Madrid heeft de 64-jarige oefenmeester een contract dat nog tot medio 2026 loopt. Met Real legde Ancelotti dit seizoen beslag op de Spaanse landstitel, terwijl zijn ploeg op zaterdag 1 juni Borussia Dortmund treft in de Champions League-finale.

Ancelotti heeft er al een rijke trainersloopbaan op zitten. Eerder was hij ook werkzaam bij clubs als Napoli, Bayern München en Paris Saint-Germain. Zijn grootste successen beleefde hij echter in zijn twee termijnen bij Real.