Kuipers voor vier jaar naar FC Twente

FC Twente heeft gewilde opvolger van Smal binnen en presenteert tweede zomeraanwinst

28 mei om 19:41
Laatste update: 28 mei om 19:45

FC Twente heeft de komst van Bas Kuipers wereldkundig gemaakt. De linksback van Go Ahead Eagles heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij de Tukkers.

Kuipers vertelt in zijn aankondiging dat hij graag nog een stap wilde maken na zijn periode bij de Eagles. "Afgelopen jaren heb ik het erg naar mijn zin gehad bij Go Ahead Eagles, maar ik heb altijd gezegd dat wanneer zich er een mooie kans voor zou doen ik daar voor wilde gaan. In de contacten met FC Twente was het verhaal heel duidelijk en na de gesprekken met onder andere de trainer werd het ook steeds interessanter. FC Twente is een prachtige club."

Ook technisch directeur Arnold Bruggink is blij dat hij zijn tweede zomeraanwinst officieel heeft kunnen presenteren. "Bas is een uitstekende speler met een goed linkerbeen. Met vijf goals en vijf assists als linkerverdediger heeft hij afgelopen seizoen zijn stempel op het succes van Go Ahead Eagles gedrukt. Qua persoonlijkheid past Bas heel goed bij FC Twente, hij is ambitieus net als wij." Kuipers moet de vervanger worden van Gijs Smal, die transfervrij vertrekt bij Twente.

Kuipers was afgelopen seizoen aanvoerder van Go Ahead Eagles. In een prachtige video heeft hij afscheid genomen van de fans uit Deventer, die hem altijd hebben gesteund. "Ik heb enorme waardering gevoeld en wat een tijden hebben we meegemaakt. Echt niet normaal. Het is een soort sprookje geweest. Echt heel erg bedankt voor deze mooie jaren." Kuipers is na Sayfallah Ltaief de tweede nieuwe zomeraanwinst van Twente.