Kuipers prijst Go Ahead-drietal en bevestigt transfernieuws: 'Zo goed als rond'

Kuipers prijst Go Ahead-drietal en bevestigt transfernieuws: 'Zo goed als rond'

26 mei om 21:25

Bas Kuipers prijst die spelers van Go Ahead Eagles, nu de club uit Deventer Europees voetbal gaat spelen. Dat zal echter wel gebeuren zonder Kuipers: de captain bevestigt dat hij op het punt staat om de overstap te maken naar FC Twente.

Doordat Go Ahead na 120 krankzinnige minuten van Utrecht won, mogen de Eagles zich gaan melden in de tweede voorronde van de Conference League. "Dit is niet normaal", begint Kuipers voor de camera van ESPN. "Dit is een droom: voor mij, voor alle jongens en voor Go Ahead. Dit is echt fantastisch." Kuipers wordt ook gevraagd naar de rellen in het stadion, waardoor de wedstrijd werd stilgelegd. "Ik denk dat zulke dingen te vaak gebeuren, maar weet je: mij boeit het vandaag even wat minder. We gaan lekker een feestje vieren."

Vervolgens steekt de linksback de loftrompet over teamgenoten Philippe Rommens en Evert Linthorst. "Poh, die waren fantastisch: rustig aan de bal, terwijl ze aan het strooien waren met passes tussen de linies. Dat is fijn, want dan kom je tot meer kansen. Die rode kaart helpt uiteindelijk ook een beetje mee." Doelman Jeffrey de Lange kan ook op complimenten rekenen. "Jeff was vandaag weer fantastisch. Je ziet dat hij het hele seizoen al goed keept. Vandaag heeft hij ons er ook goed doorheen gesleept. Ze waren eigenlijk iets te gevaarlijk in de counter."

Tot slot bevestigt Kuipers nu ook zelf zijn aanstaande transfer naar Twente. Voor de wedstrijd deed technisch directeur Paul Bosvelt dat ook al. "We zijn zo goed als rond. Ik wilde het graag over de play-offs heen tillen. Het is nog steeds niet helemaal officieel, want ik moet nog alles doen qua keuring etcetera. Maar inderdaad, ik ben eruit over een vierjarig contract. Ik ga nu eerst lekker genieten van wat we allemaal hebben bereikt. Daarna zie ik wel hoe en wat. Na dit feestje ben ik misschien wel minder fit."