Van de Ven schikt met Volendam en ontvangt tonnen: 'Ziet af van 50 duizend euro'

Van de Ven krijgt alsnog tonnen van FC Volendam: "Hij is niet rancuneus"

28 mei om 21:29
Laatste update: 31 mei om 09:32

De arbitragezaak die Micky van de Ven had aangespannen tegen FC Volendam, zal geen doorgang vinden. Club en speler hadden een meningsverschil over een doorverkoopbedrag waar Van de Ven vermeend recht op had. De partijen zijn nu tot een schikking gekomen, zo meldt De Telegraaf.

Toen Van de Ven een jaar geleden de overstap maakte van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur, ontving zijn oude club Volendam een bedrag van zo'n 4,5 miljoen doordat het beschikte over een doorverkooppercentage. Van de Ven meende recht te hebben op tien procent van die inkomsten, maar Volendam ontkende dat in de eerste instantie: de gedegradeerde club was aanvankelijk van mening dat Van de Ven alleen recht had op tien procent van de inkomsten van zijn transfer naar Wolfsburg.

Uiteindelijk kwam Volendam daarop terug, al duurde het voor de partijen lang om tot een akkoord te komen. Nu is afgesproken dat Van de Ven een bedrag van 400 duizend euro tegemoet kan zien. "Hoewel Micky in onze ogen recht op dat bedrag (van 450 duizend euro, red.) heeft, zijn we er in juridische zin hartstikke blij mee, want er is altijd een procesrisico", Frans de Weger, de advocaat van Van de Ven, tegen De Telegraaf.

"Het standpunt van Micky is altijd geweest dat er een goede oplossing moest komen. Hij is niet rancuneus. Daarom ziet hij ook af van 50.000 euro", laat vader Marcel optekenen. Volendam-directeur Frans ten Berge is ook tevreden met de schikking. "Ik ben verheugd dat we ook dankzij de bereidwilligheid van de familie Van de Ven alsnog tot een akkoord zijn gekomen en een arbitragezaak is voorkomen."