Mbappé mist tachtig miljoen euro van PSG

'Nieuwe spanningen tussen PSG en Mbappé: geen salaris en geen megabonus'

29 mei om 08:51

De scheiding tussen Kylian Mbappé en Paris Saint-Germain krijgt nog een vervelend staartje. De 25-jarige sterspeler, die naar alle waarschijnlijkheid naar Real Madrid verkast, heeft over de maand april geen salaris ontvangen en heeft ook nog recht op een aanzienlijke bonus.

Volgens L'Équipe wordt er al dagen gesteggeld tussen advocaten van Mbappé en PSG om tot een oplossing te komen. In totaal moet de aanvaller nog ruim tachtig miljoen euro van de Parijzenaren krijgen. Het leeuwendeel van dat bedrag - tachtig miljoen euro - heeft betrekking tot een loyaliteitsbonus. Mbappé werd vorig jaar tijdelijk verbannen uit de hoofdmacht, wegens flirts met Real. Als hij terug zou keren in de selectie, zou hij die tachtig miljoen euro krijgen.

Deze heeft Mbappé dus nooit gekregen. Nu heeft PSG dus ook geen salaris uitgekeerd over de maand april. Het leidt tot frustratie in het kamp-Mbappé, dat al langere tijd lijnrecht tegenover de Franse topclub staat. De bekoelde relatie heeft alles te maken met zijn transfervrije vertrek. President Nasser Al-Khelaïfi heeft alles uit de kast gehaald om Mbappé te houden, maar de voetballer heeft zijn zinnen gezet op een stap naar Real.

De advocaten van Mbappé maken zich hard dat de Fransman in elk geval tachtig miljoen euro op zijn rekening gestort krijgt. Intussen houdt de aanvaller zich zelf weinig met de betalingen bezig. Mbappé bereidt zich met de nationale ploeg van Frankrijk voor op het EK in Duitsland.