Boulahrouz en Gullit over Oranje en gemis De Roon

Boulahrouz noemt ideale vervanger voor De Roon: 'Dan denk ik eerder aan hem ja'

28 mei om 17:11

Ruud Gullit heeft stevige twijfels bij de vorm van de spelers die het voor Oranje moeten gaan doen op het EK. De voormalig Europees Kampioen ziet problemen op het middenveld en in de aanval. Khalid Boulahrouz noemt zijn beoogde vervanger voor Timber.

Gullit ziet het middenveld wel als een pijnpunt bij Oranje, ook nu Marten de Roon er niet bij is. "Je hoort wel dat hij een belangrijke speler was voor de kleedkamer en als je verdedigend moet spelen kun je hem wel gebruiken. Ik vind ons middenveld al niet al te sterk. Alleen speelde hij de laatste weken niet, dus denk ik dat Koeman dat wel kan opvangen", zegt Gullit bij Rondo van Ziggo Sport.

Boulahrouz weet wel wie hij zou opstellen als Koeman een verdedigende middenvelder als De Roon nodig heeft. "Qua kwaliteiten zou ik Gravenberch en Timber allebei meenemen. Maar als je kijkt naar wie in de rol van De Roon kan spelen, dan denk ik eerder aan Timber. Ik zie Gravenberch meer als een verbindingsspeler die naar voren komt. Je hebt wel iemand nodig die ook de balans kan bewaken en dan denk ik aan Timber."

Gullit wil in ieder geval spelers zien die in vorm zijn en ook daar ziet hij een hekel punt voor Oranje. "Wij hebben te veel spelers voorin, die het bij topclubs niet hebben gehaald. Memphis is er daar één van, nooit gehaald bij een topclub. Ook veel geblesseerd. Dan heb je Cody Gakpo, die speelt wel, maar ook niet in vorm. Donyell Malen is redelijk in vorm, maar speelt ook niet altijd. Er zijn te veel twijfelgevallen, waarvan we moeten hopen dat ze het gaan doen. Dat is een beetje waar Koeman op hoopt."