Verbruggen denkt goede kans te maken bij Oranje

'Ik hoop nummer één van Oranje te zijn, teleurstelling als het niet zo is'

28 mei om 16:14
Laatste update: 28 mei om 16:31

Bart Verbruggen mag zich normaal gesproken opmaken voor zijn eerste eindtoernooi met het Nederlands elftal. De 21-jarige doelman denkt goede papieren te hebben om straks in de basis te staan op het EK.

Verbruggen speelde tot dusver vijf interlands voor Oranje, maar hij beseft dat een EK andere koek is. "Ik ben altijd wel heel trots om hier te zijn, maar een eindtoernooi is natuurlijk wel iets wat je bijblijft na je carrière. Dat zijn de dingen waar je van droomt. Dus misschien nog wel een extra vleugje excitement om hier te zijn", zegt de Brighton-keeper in gesprek met ESPN.

Verbruggen is er in ieder geval klaar voor om Ronald Koeman te overtuigen. "Ik ben fit en scherp. Heb er vooral heel veel zin in. Dus op dat vlak geen problemen voor mij." Hij keepte al in de laatste vier EK-kwalificatieduels en lijkt daarmee goede papieren te hebben. "Of ik de eerste keus ben? Dat weet ik niet. Dat moet je aan de bondscoach vragen. Daar hebben we het nog niet over gehad."

Vertrouwen in zijn kansen heeft de 1.93 meter lange sluitpost wel. "Ik hoop natuurlijk van wel. Ik ben er klaar voor. Als je de laatste vier kwalificatieduels in de goal hebt gestaan, maak je in ieder geval een goede kans. Het zou natuurlijk een teleurstelling zijn als je niet op het veld staat, dat geldt voor iedereen hier. Ik heb het gevoel dat ik in een goede vorm zit, dus ik hoop dat ik de nummer één ben."

Verbruggen concurreert met Justin Bijlow, Mark Flekken en Nick Olij voor een plekje onder de lat. Eén van de doelmannen lijkt de definitieve selectie niet te halen.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: