'Juve brengt eerste bod uit op Koopmeiners'

'Transferspel rond Koopmeiners komt op gang met bod van 40 miljoen'

28 mei om 15:13

Het transferspel rond Teun Koopmeiners lijkt op de wagen. Juventus heeft een eerste bod uitgebracht op de Oranje-international, melden La Gazzetta dello Sport en Calciomercato dinsdag. 

De Oude Dame wil clubs als Liverpool te snel af zijn in de strijd om Koopmeiners en heeft zich officieel gemeld bij Atalanta Bergamo. Het eerste voorstel bedraagt veertig miljoen euro, plus vijf miljoen aan bonussen, zo schrijven de Italiaanse media. Het is de vraag of dat genoeg is. De Europa League-winnaar zou een vraagprijs van zestig miljoen euro hanteren.

Juventus heeft naar verluidt nog wel een aantal pijlen op zijn boog. Zo wordt overwogen om Dean Huijsen te betrekken in een transfer van Koopmeiners. De Nederlandse verdediger, die heeft gekozen voor een interlandcarrière bij Spanje, kan de prijs omlaag brengen. Het afgelopen halfjaar speelde de achttienjarige Huijsen op huurbasis voor AS Roma, waar hij een verdienstelijke indruk maakte.

Juventus is er evenwel veel aan gelegen om Koopmeiners aan te trekken. De voormalig AZ-aanvoerder behoorde dit seizoen tot de beste middenvelders in de Serie A. Hij speelde onder meer een cruciale rol in de Europa League-winst en het behalen van de top vier in de Serie A. Koopmeiners scoorde vijftien keer en gaf zeven assists in vijftig officiële duels.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: