Koopmeiners dolgelukkig na EL-zege met Atalanta

Koopmeiners kan geluk niet op na Europa League-zege: 'We hebben geschiedenis geschreven'

22 mei om 23:43

Teun Koopmeiners heeft met Atalanta Bergamo 'geschiedenis geschreven' met het winnen van de Europa League. De middenvelder van de Italianen gaf na de zege een inkijkje in de motivatie van de ploeg en de manier waarop ze het bijna onverslaanbare Bayer Leverkusen op de knieën kregen.

Koopmeiners geeft voor de Engelse tv een inkijkje in de tactiek van Atalanta. "Onze aanpak was om ze zo snel mogelijk onder druk te zetten op het middenveld. Ze hebben hele goede spelers, helemaal in de as van het veld en ze spelen het hele seizoen al goed voetbal. Ook die buitenspelers zijn heel snel, dus we wisten dat we ze niet in hun ritme moesten laten komen. Dat hebben we denk ik goed gedaan."

Precies een week geleden verloor Atalanta de finale van de Italiaanse beker en dat was volgens Koopmeiners erg goede motivatie voor de Europa League-finale. "Het verliezen van de Coppa Italia was moeilijk, maar we wisten ook dat dit een heel andere wedstrijd zou zijn. Deze wedstrijd zou meer open zijn. We konden niet twee finales op rij verliezen, dus we waren heel gemotiveerd. Het was heel lastig, want Leverkusen heeft het hele seizoen laten zien dat ze geweldig zijn."

Na de zege overheerste enkel de blijdschap bij Koopmeiners. De club pakte voor het eerst in de clubgeschiedenis een Europese hoofdprijs. "Gelukkig hebben we geschiedenis geschreven. Het is geweldig voor iedereen. Voor de spelers, de trainer en de fans." Over de toekomst wilde Koopmeiners het ook niet hebben. Hij zou in de belangstelling staan van een aantal grote clubs. "De toekomst? Vandaag denk ik alleen aan Atalanta."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: