'Juventus gaat Motta aanstellen, Oranje-international in beeld als versterking'

'Juventus rond met nieuwe trainer, Koopmeiners moet na EK komen'

22 mei om 18:53
Laatste update: 22 mei om 19:12

Thiago Motta lijkt de nieuwe hoofdtrainer van Juventus te worden. Volgens Sky Sports Italia gaat de 41-jarige Italiaan snel om tafel met zijn club Bologna om te vertellen dat hij het aanbod van De Oude Dame accepteert. Teun Koopmeiners wordt genoemd als een van de grootste transfertargets van Motta. 

'Motta heeft zijn keuze gemaakt en zal deze communiceren aan de president van Bologna', valt er te lezen. Zodra Motta zijn besluit kenbaar heeft gemaakt, zal hij een driejarig contract tekenen bij Juventus. Wat betreft salaris gaat de coach er flink op vooruit, weet Sky Italia. Bij Bologna zou hij zo'n 1,25 miljoen euro per jaar verdienen, bij Juventus stijgt dat bedrag naar vijf miljoen per jaar.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Bologna

  • logo

    Udinese

Volgens geruchten in de Italiaanse media is de clubleiding van Juventus al druk bezig om drie spelers voor Motta aan te trekken. Het zou gaan om Monza-keeper Michele Di Gregorio, Riccardo Calafiori van Bologna én Oranje-international Teun Koopmeiners van Atalanta. Hoe concreet de eventuele gesprekken tussen Juventus en de genoemde spelers zijn, is nog niet bekend. 

Juventus zit momenteel zonder trainer, nadat Massimiliano Allegri onlangs op straat werd gezet. 

Luister de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VP!