Gakpo focust zich voor EK op linksbuiten-positie Oranje

Gesprek tussen Koeman en Gakpo heeft mogelijk gevolgen voor EK van Bergwijn

28 mei om 17:45

Ronald Koeman en Cody Gakpo hebben besproken dat de aanvaller zich moet richten op de linksbuiten-positie. Dat kan mogelijk gevolgen hebben voor Steven Bergwijn, die waarschijnlijk in de voorselectie is opgenomen voor diezelfde positie.

"Ik maak me daar hier geen zorgen over. Voor zo ver ik weet richt ik me hier op de linksbuiten-positie", vertelt Gakpo tegen Ziggo Sport over de plek waar hij komend EK wil spelen. De multifunctionele aanvaller sprak hier ook over me Ronald Koeman. "Ik heb hem daar een paar maanden geleden kort over gesproken, over de linksbuiten-positie. Verder heb ik geen enkele andere positie gehoord. De boodschap op dat moment was dat ik fit moest blijven, dat is gelukt."

De focus van Gakpo op de linksbuiten-positie kan mogelijk gevolgen hebben voor Bergwijn. De aanvaller speelde bij Ajax voornamelijk als linksbuiten, waardoor hij er met Gakpo een geduchte concurrent bij heeft voor die plek op het EK. Ook zegt het gesprek tussen Gakpo en Koeman iets over het systeem dat de bondscoach wil spelen, waar hij waarschijnlijk dus met een linksbuiten wil starten.

Gakpo werd bij Oranje en Liverpool vaak op andere posities gebruikt en dat voelt volgens hem soms wel vervelend. "Dat is wel lastig, maar uiteindelijk maakt het je ook een betere speler denk ik. Dat is met fases heel lastig geweest. Je keer op keer aanpassen. Ik heb altijd mijn best gedaan en het zo goed mogelijk proberen in te vullen. Soms ging dat heel goed en soms ging het niet zo goed."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ziggo Sport Voetbal (@ziggosportvoetbal)