AD: Bergwijn staat open voor vertrek, Ajax heeft inkomsten hard nodig

AD: Ajax moet ruimte maken in budget, Bergwijn staat voor vertrek

20 mei om 20:51
Laatste update: 20 mei om 20:57

Steven Bergwijn zou zijn laatste wedstrijd voor Ajax zo maar al eens gespeeld kunnen hebben. Ajax moet ruimte maken in het budget en de aanvoerder is een van de spelers die daarbij moet helpen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Ook andere spelers zullen de Johan Cruijff ArenA gaan verlaten.

Ajax zal spelers moeten verkopen om spelers aan te kunnen trekken, doordat er in de laatste transferperiodes veel geld uit is gegeven aan spelers en er grote contracten werden afgesloten. Slechts een beperkt percentage van de potentiële inkomsten zal beschikbaar zijn voor inkomende transfers, zo stelt het blad. Er wordt gesproken over een kwart tot een derde dat herinvesteerd mag worden.

Bergwijn zou een van de spelers zijn die voor een vertrek uit Amsterdam staat. De krant schrijft dat de aanvaller bij zijn komst reeds besloten heeft dat de zomer van 2024 het moment zou zijn om over zijn toekomst na te denken. Bergwijn zou Kroes hebben laten weten dat hij open staat voor een stap naar de Premier League of de Bundesliga, maar ook voor een lucratieve transfer naar Saudi-Arabië of Qatar.

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!