Kuyt en Van der Gijp geven Van Persie waarschuwing

Kuyt en Van der Gijp noemen valkuilen voor Van Persie: 'Zit geen rek in selectie'

1 mei om 18:08

Dirk Kuyt en René van der Gijp zijn erg benieuwd hoe Robin van Persie het gaat doen bij sc Heerenveen. Het tweetal noemt in de podcast KieftJansenEgmondGijp wel de twee grootste valkuilen voor de trainer.

Volgens Kuyt is het belangrijkste aandachtspunt voor Van Persie het aanpassen. "Wat wel interessant is voor Robin van Persie, je bent natuurlijk wel gewend om in de top te werken. Hij heeft dan iets langer erover gedaan om in het trainersvak te duiken, maar ik heb die route ook genomen. Feyenoord is een topclub in Nederland en dan ga je die stap maken, maar dan zijn er heel veel dingen anders geregeld. Je moet wel weer op dat niveau komen van die jongens om jezelf verstaanbaar te maken."

Van der Gijp denkt dat het probleem zit in de selectie en het verwachtingspatroon van Heerenveen. "Thom Haye, Sven van Beek, er zit niet zo veel rek in die selectie. Als ze die rechtsbuiten ook nog wegdoen (Osame Sahraoui), want dat vind ik wel een goed spelertje. Dan hou je niet zo veel over. Als je kijkt naar alle clubs om Heerenveen heen: Sparta, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle. Die denken allemaal dat ze een prima seizoen hebben gehad, alleen Heerenveen denkt dat het beter kan en daar ben ik niet van overtuigd."