Sneijder en Advocaat uiten respect voor Van Persie: 'Vind dit heel moedig besluit'

Sneijder en Advocaat uiten respect voor Van Persie: 'Vind dit heel moedig besluit'

29 april - 22:49
15

Wesley Sneijder en Dick Advocaat vinden het een moedig besluit dat Robin van Persie sc Heerenveen gaat trainen. Eerstgenoemde hoopt wel voor zijn oud-ploeggenoot bij Oranje, dat hij een ervaren man naast zich krijgt.

"Ik gun het hem zeker en ik hoop ook echt dat hij gaat slagen", vertelt Sneijder in Veronica Offside over de stap van Van Persie naar Heerenveen. "De keuze is ook goed, niet wachten op Feyenoord. Nu gaat hij naar Heerenveen en hij vond dit blijkbaar nodig." Ook Advocaat is het met Sneijder eens. "Ik vind het een heel moedig besluit."

Sneijder oppert wel dat Van Persie een ervaren trainer naast zich nodig heeft. Advocaat is het daar dan weer niet mee eens. "Dat heeft die jongen helemaal niet nodig. Hij is verbaal sterk genoeg en hij weet echt wel waar hij het over heeft. Daar gaat het om de punten bij Heerenveen."

De voorkeur van Sneijder zou wel gaan naar een ervaren iemand naast Van Persie. "Ik had wel een ervaren iemand ernaast gekozen. Ook bij Heerenveen, dat had ik wel gedaan ja. De jeugd is anders dan een eerste elftal. Boven kinderen staan die naar je opkijken is heel makkelijk. Bij een eerste ploeg komen andere wetten kijken, dan is het makkelijk als je een ervaren iemand naast je hebt."