Klopp gelinkt aan terugkeer bij Dortmund

'Klopp na Liverpool-vertrek steeds vaker gelinkt aan sensationele terugkeer'

2 mei om 07:42
Laatste update: 2 mei om 12:15

Bij Borussia Dortmund wordt steeds vaker gesproken over een terugkeer van Jürgen Klopp. Dat meldt het Engelse The Independent. De oud-trainer moet dan wel in een nieuwe functie aan de slag bij de club.

Klopp zou vanaf volgend jaar een optie zijn voor de functie Hoofd Voetbalzaken. Of de Duitse coach dit daadwerkelijk gaat doen is de vraag, aangezien hij al liet vallen dat hij even wat rust wil nemen na zijn vertrek bij Liverpool. Dortmund is een club die regelmatig de voorkeur geeft aan oude bekenden in het bestuur. Zo is oud-speler Sebastian Kehl op dit moment de technisch directeur.

Een andere oude bekende die onlangs terugkeerde bij Borussia Dortmund is Sven Mislintat. De voormalig technisch directeur van Ajax vervult vanaf 1 mei een technische functie met de focus op ‘de planning van de selectie’. Eerder was Mislintat al werkzaam in verschillende functies bij Dortmund, waaronder technisch directeur. Mislintat rapporteert nu aan Kehl als technisch directeur en Lars Ricken, de nieuwe sportief directeur van de Duitse club.